Musik när man tränar

Ända sedan den första Walkman kom ut i butikerna i slutet av sjuttiotalet, har människor lyssnat på musik medan de tränar. Tack och lov kom iPod och MP3-spelaren ut som gör det betydligt mycket enklare att lyssna på musik när man tränar än att gå runt med en stor walkman. Varför bör man då lyssna på musik när man tränar? Du kan välja att lyssna på musik under din träning bara för att det är den enda möjligheten under din dag när du kan lyssna på musik som du väljer. Alternativt att du ser det som din chans att stänga av all ljud omkring dig, speciellt om du tränar i ett smockat gym.

Varför ska man lyssna på musik under träning ?

Vi vet alla att vissa inspirerande låtar kan hjälpa till att motivera dig under träningen. Från hardcore trance till rockklassiker , alla har sin egen favoriter som bidrar till att ge en extra skjuts bara när det behövs. Det tär bevisat att om du spelar musik med ett snabb tempo, så kör du hårdare när du tränar. Enligt en studie i Kansas var friska frivilliga villiga att lyssna på musik medan de trampade på gym cyklar. Resultaten visade att cyklisternas trampfrekvens ökade allteftersom musikens tempo ökade. Oavsett dina träningsmål så kommer musiken att hjälpa snarare än att hindra dina prestationer. Om du aldrig provat olika typer av genrer under ditt träningspass, varför inte ge det en chans och se hur det påverkar din prestation ?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>