Avslappning

Letar du efter en låt som får dig att slappna av innan det är dags att lägga sig om kvällarna? Då bör du lägga till en låt av  Manchesterbandet Marconi Union i din lista. Ljudterapeuter har betygsatt tio av de mest avkopplande sångerna med bland annat  Marconi unionens 8 minuters trance låten, ” Weightless ” ett perfekt tempo för synkronisering med hjärta och hjärnvågor , vilket gör det till en idealisk ljud ackompanjemang för en god natts sömn.

Medan du lyssnar på denna låt så kommer din puls matcha takten . Det är viktigt att låten är åtta minuter lång eftersom det tar ungefär fem minuter flr kroppen att varva ner. Nedgången i hjärtfrekvensen leder också till en blodtrycksfall. De harmoniska intervall – eller luckor mellan noter – har valts för att skapa en känsla av eufori och komfort. Det finns heller ingen upprepad melodi, vilket gör att din hjärna är helt stängd eftersom att du inte ska försöka förutsäga vad som kommer härnäst.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>