Vad är musik?

Musik är en komplex blandning av melodi, harmoni, rytm, klang och tystnad i en viss struktur. En händelse mellan buller och tystnad. Musik är mer än bara underhållning och rytm. Det är konst. Nu menar inte jag att era tankar ska föras tilll Bach eller Mozart, de har gjort några stycken som jag gillar men inte mer än så. Jag tror det är viktigt att kunna uppskatta musik, även om man inte gillar just den typen. Till exempel skulle jag aldrig få för mig att lyssna på Rammstein eller Slipknot en eftermiddag, för jag tycker inte om den typen av ‘musik’. Men man måste ändå ta och buga för dem. Det är nämligen sjukt bra musiker hela bandet. Ett band som Slipknot kräver oerhörd organisering då alla måste jobba mot samma mål. Vi lyssnar på musik för avslappning, underhållning, tidsfördriv eller för motivation. I mitt nästa inlägg kommer jag att presentera olika typer av musik och inriktningar och hur man lär sig av läsa av noter.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>